14 April 2011

Roheline

Väljas veel väga roheline ei ole. Seda enam on põhjust näidata rohelisi pilte. Esmalt kaks juba veidi vanemat keraamikaringis tehtud asjakest.

Esmalt kass. Laps tahtis endale savist kassi. Kui kass oli valmis, võtsin selle värvimiseks koju kaasa ja värvisime siis koos ära. Laps ise valis värvi:) Ma näitasin talle ühe kausi pealt, mis värvi see jääb ja tema oli oma valikus täiesti kindel.

Kui kass aga teiskordses põletuses ka ära käis ja ma selle siis kou tõin, siis selgus loomulikult, et tema seda kassi endale ei taha. See tuleb hoopis täditütrele kinkida. Ja nii see kass siis seisab ja ootab. Värviks on Terracolori madalkuumuse antiikroheline.
Aga selle kausi üle olen ma ise väga uhke. See on nimelt potikedral treitud kauss. See on teine kedral tehtud katsetus ja just selline armas pisike ja üsna õhukesest savist kausike. Üks väike linnuke tuli ja isuts lõpuks kausi servale ja vajutas veel pehmest savist kausikese veidi lössi:)
See lind ei ole minu enda väljamõeldis. Etsys on päris palju selliste linnukestega keraamikat ja sealt see idee ka pärineb. Värviks on kausil antiikroheline nagu kassilgi, linnuke on Terracolori maikellukesevalgega.
Ja natuke värsket ikka ka. Basiilikud kasvavad jõudsalt aknalaual potis. Päris ilusad on juba.
Today I´ll show some green stuff. At first a little cat, made from clay and colored with Terracolor antikgrün. I made this cat for my daughter and she choosed the color:)

This little bowl is also colored with antikgrün (antik green) and little bird with maiglockweis (Lilly of the valley white). I got the idea from Etsy where there are many ceramic bowls with little birds.

And finally a bit of real spring. Basilic growing on my window.

10 April 2011

Natuke siit ja natuke sealt

Lisaks sellele, et olen viimasel ajal proovinud lapsele erinevaid liblikaid voltida (vahest edukamalt, vahest vähem edukamalt), olen proovinud ka teabag voltimist (teanbag folding). Sel nädalal valmis üks kaart, millest väike osa on ka fotol näha. Lapse soovil lisasin lõpuks roseti keskele ühe väikse 3D liblikakleepsu ka.
Ja veidi varasemaid katsetusi. Need rosetid on kimbki neljast detailist.
Ja kuna lumi sulab meeletu kiirusega ja senine valge ja puhas õu on muutunud märjaks ja sopaseks, on aeg taas kummikud kapist välja otsida. Ja et väiksed varbakesed kevadiselt jahedate ilmadega külmetama ei hakkaks, on ju vaja villaseid sokke. Ja kui sügisel kantud villased sokid on veidi väikseks jäänud ja kapis on ootamas kaks poolikut lõngatokki (tegelikult on neid seal ikka oluliselt rohkem, nii poolikuid kui ka täiesti puutumata terveid tokke), siis ei olegi muud, kui tuleb üks sokitegu ette võtta. Normaalne oleks ikka villaseid sokke talveks kududa, aga no mis teha. Sokid said sellised: Lõngaks oli 100 % villane Hjertegarn Lima (poolikud tokid jäid sügisel randmesoojendajate kudumisest) ja vardas nr 3. Selline hea kiire kudumine (kolme ja poole aastasele lapsele). Alumisel pildil on värvid õigemad. Ja kuna värvid on sellised nagu nad on, siis me jõudsime lapsega ühiselt järeldusele, et need on porgandi-kurgi (pigem küll salati, aga laps eelistas siiski kurki) sokid. Ja see tekitas omajagu elevust:)
Ja lõpetuseks üks vana asi ka ... nimelt siis juba talvel baretile kaunistuseks tikitud lilled. Tikkimislõngad on ostetud kino Kosmose vastast lõngapoest (Juulikese loodusvärvidega värvitud peenvillased lõngad) ja esialgne plaan nägi ette kas võõrasemade või mingite sarnaste lillede tikkimist. Selline korralik madalpiste tikand pidi tulema. Aga siis need lõngad mingi aeg seisid, enne kui tööks läks ja ajaga muutus ka idee. Tulemuseks siis vabakäe tikand erinevaid sõlmesid ja natuke ahelpistet kasutades. Idee sai alguse ühe Etsy poe väga vingetest barettidest. Minu baretil on esialgu tikitud vaid üks sektor, kandes sätin ma selle tavaliselt veidi küljele. Lõnga jäi üsna palju alles, võib olla tuleb kunagi tikandit natuke juurde, eks näis. Ja otsustasin, et proovin edaspidi oma tegemistest ka lühikese inglise keelse kokkuvõtte kirjutada. Kirjavigu paluks mitte tähele panna:)

I decided to start with a short overview in english. Please, don´t mind my grammar mistakses:)

Today I´m showing many different things. At first some teabag folding. That´s really fun to do. I made one card - the one with red rosette. Those two green-lilac rosettes are made of 4 tiles each.

Because there´s a lot of water and mud outside, it´s better to wear gumboots. But the weather is still quite cold, so inside the boots there should be some warm woolsock, to keep toes warm. I had some leftovers (in autumn I made some wristwarmers) that I used to knit socks fo my three and a half year old daughter. The yarn is 100 % wool Hjertegarn Lima and I used needles nr 3. and because the colors are bright orange and light green these are like carrot-cucamber sock.

And finallu some embroidery. Some time ago I made a freehand embroidery to my beret. I got inspiration from fantastic berets in one Etsy shop.
Related Posts with Thumbnails