18 April 2012

Hilinenud lihavõttemunad

Munad said värvitud ikka õigel ajal, lihavõttepühade ajal, aga alles nüüd jõudsid pildid fotokast arvutisse:)

Enne lihavõtteid sirvisin Nami-Nami foorumis lihavõttemunade värvimise teemat ja sealt jäid silma ilusad sinised munad. Mustikatega ma mune värvida ei raatsinud, neid on niigi vähe praeguseks külmkappi jäänud. Aga erinevates välismaistes blogides, millele foorumis linke oli, kirjeldati punase kapsaga siniste munade värimist. Ja see tundus väga huvitav. Eriti ilusad munad on siin.

Nii ma siis keetsingi valged munad ära, keeduvette lisasin veidi äädikat, see pidi munakortel oleva rasvakihi maha võtma ja värv jääb paremini peale. Siis keetsin väheses vees tükeldatud punast kapsast, nõrutasin keeduvee, mis oli tumelilla ja lisasin veidi soodat. Sooda värvis vedeliku mõnusalt meresiniseks. Siis panin munad ööseks külmkappi värvivette seisma ja hommikuks olid ilusad, veidi rohekassinised munad valmis.
Kuigi mõnes blogis oli saadud punase kapsaga värvides täiesti tumesiniseid mune (siin ja siin), mis minul ei õnnestunud, jäin tulemusega siiski väga rahule. Ja ilmselt kasutan seda värvimisviisi ka edaspidi.
Teised munad on värvitud traditsiooniliselt sibulakoortega, kasutades efekti andmiseks kuuseoksi, sammalt, nööri jne. Ja kaks muna on lapse poolt kaunistatud. Tal oli kindel soov osa mune vildikatega kaunistada:)These Easter eggs come a bit late, but so what:) This year I decided to dye eggs with purple cabbage. In internet I found many beautyfully blue eggs colored with cabbage. F.e here and here. I boiled white eggs, also purple cabbage and left eggs overnight into cabbage boiling water. My eggs are not so blue as in examples I linked, but I am still satisfied with the result.

Other eggs are colored with onions and usin different leaves, yarns and so on, to give some special effect. This ise the way we usually dye eggs. And of corse my daughter wanter to color some eggs with markers:)
Related Posts with Thumbnails