30 January 2013

Müts pisipojale

Tegelikult juba sügisel sai kootud pojale müts. Kunagi varem leidsin Ravelry´st sellise toreda mütsi (Norwegian Sweet Baby Cap), aga tütar tundus siis sellise mütsi jaoks juba natuke suur ja nii jäigi tookord see müts kudumata. Nüüd, kui oli pojale mütsi vaja, otsisin juhendi üles ja hakkasin kuduma.
Juhend oli inglise keelne "lugulaul" ja mulle nende lugemine eriti ei meeldi. Uurisin siis teiste kootud mütside pilte, natukene lugesin ka juhendit ja hakkasin pihta. Mina kudusin enda mütsile servaks kitsa 1-1 sooniku, sest tahtsin, et mütsi serv hästi pea vastu hoiaks. Originaalis on serv ripskoes kootud.  
Müts sai selline nagu ma tahtsin - seisab hästi peas, kõrvad on ilusasti mütsi sees, serv hoiab kenasti pea vastu. Lõngaks on mingi pehme meriinosegune lõng (pruun) ja puuvillane (sinisekirju), seega ei ole müts eriti soe. Aga sellel ajal, kui ma mütsi kudusin, et olnudki veel väga sooja mütsi vaja :). Samas on see müts vahest ka praegu, talvel kasutusel, sest lapsel on alati kombeka kapuuts peas ja autoga kuskil käies on hea veidi õhem müts pähe panna. Kevadeks peaks samasuguse, suurema mütsi kuduma.  

3 comments:

  1. Such a cute hat! (And baby, too!) :) Did you follow the pattern for the decreases ofor the crown, or did you do something different? (Yours looks rounder at the top)

    ReplyDelete
  2. Thanks! I didn´t followed the pattern exactly. I tried in on babys head when I was knitting and changed it a bit. But I don´t remember anymore how exactly. And I don´t have the hat anymore to check it out. Sorry!

    ReplyDelete
  3. Thanks! I didn´t followed the pattern exactly. I tried in on babys head when I was knitting and changed it a bit. But I don´t remember anymore how exactly. And I don´t have the hat anymore to check it out. Sorry!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails