14 May 2014

Kolmnurkne pitsrätt

 Kudusin kallile emale emadepäevaks pitsilise salli. Esialgu oli mõte kududa taas Annis salli moodi sall. Aga Ravelrys erinevaid kolmnukseid pitsrätte vaadates leidsin sellise toreda salli - LazyKaty. See sall tundus oma kuju tõttu olevat eriti mõnus ümber kaela keerata. Sall on täisnurkse erikülgse kolmnurga kujuline. Seda mustrit ma ei ostnud, aga fotosid vaadates tundus, et põhiosa on kootud lühendatud ridadega. 


 Lõngaks valisin Rowani Kidsilk Haze, mis on väga mõnus pehme ja natuke siidist läiget on ka mohääri karvade vahelt näha. Värvitoon on nr 583 (Blushes), ülemisel fotol on lõnga toon kõige õigem. Vardad olid nr 4 ja lõnga kulus selle räti jaoks umbes poolteist tokki. Ja nii ma siis kudusin. Arvutasin ehku peale mingi silmuste arve ja hakkasin kuduma. Lõppkokkuvõttes sai päris paraja suurusega rätt.

Kuna mõtlesin räti emale mantli peal kandmiseks, siis tahtsin, et äärepilts oleks üsna lai ja ilusa mustriga. Ravelryst äärepitsi mustrit otsides jäin pidama selle rätiku juurde - Just Leaves Lace Shawl. Mulle kohe väga meeldis see äärepits. Kuigi mohäärist ei jää muster nii konkreetne jäin lõpptulemuseda rahule. Alguses oli mul plaan äärepitsi sisse ka klaaspärleid kududa, et rätik veidi huvitavam oleks ja samas lootsin ka, et pärlid teevad rätiku serva ehk veidi raskemaks ja nii on rätti parem õlgadele sättida. Kuid kuidagi suutsin selle koha maha magada, kuhu ma pärleid lisada tahtsin. Ja kuna mohääri harutamine ei ole just kõige mõttekam tegevus, siis nii jäigi.
Kuna see muster on mul nüüd olemas, siis võimalik, et kunagi koon siledamast lõngast ühe kolmnurkse salli päris selle mustri järgi. See äärepits on ikka nii ilus:) 

 *        *        *        *        *        *        *        *
I knitted this lace shawl for my mother as Mothers Day gift. I used Rowan Kidsil Haze (colorway 583, Blushes) and needles nr 4. It took almost 1 1/2 skeins. When I was looking for lace chawl patterns in Ravelry I found one very interesting pattern - LazyKaty.  It has a curved, asymmetrical shape with one narrow and one wide edge. I didn´t bought this pattern, but when looking at the photos it seemed that the shape is formed with shortened raws. I wanted this shawl to have a wide and nice lacy edge. The edge pattern is from this shawl pattern - Just Leaves Lace Shawl. When knitted from mochair it looks a bit different, but I stil like how it turned out. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails