Eile saime endale pika ootamise peale uue köögimööbli. Enne jaanipäeva katki läinud kanalisatsioonitoru tõttu olime me sellest ajast ilma köögimööblita. Et torudele ligi pääseda, lõhkusime oma vana mööbli ära ja otsustasime, et seda enam tagasi ei pane. Kui uus põrand ja sein valmis said, olid meil köögi ainult pliit, laud ja külmkapp. Nõude pesemine toimus vannitoa väikses kraanikausis. Päris tüütu oli see nõudega jooksmine :(
Aga eile pandi uus mööbel kokku ja selle tähistamiseks küpsetasin täna kohe kooki. Tekkis isu purukoogi järele - sellise nagu minu vanaema seda tegi, kui ta veel küpsetamisega jändas. All pärmitaigen, selle peal kohupiim ja moos ja kõige peal puru.
Pärmitaigna tegin R. Bertinet meetodil ja retseptiks kasutasin sellest blogist taigna retsepti. Mina tegin pool kogust, ehk siis umbes:
Aga eile pandi uus mööbel kokku ja selle tähistamiseks küpsetasin täna kohe kooki. Tekkis isu purukoogi järele - sellise nagu minu vanaema seda tegi, kui ta veel küpsetamisega jändas. All pärmitaigen, selle peal kohupiim ja moos ja kõige peal puru.
Pärmitaigna tegin R. Bertinet meetodil ja retseptiks kasutasin sellest blogist taigna retsepti. Mina tegin pool kogust, ehk siis umbes:
130 g piima
1/2 pakki kuivpärmi
250 g jahu
30 g võid
20 g suhkrut
20 g suhkrut
5 g soola
1 muna
1 muna
Taigna tegin videos näidatud viisil ja lasin üle tunni kerkida. Siis mätsisin küpsetusplaadile laiali (sain umbes pool plaati), peale määrisin munaga segatud magusat kohupiima ja vaarika-mustsõstra moosi. Peale rahutasin võist, jahust ja suhkrust tehtud puru. Küpsetasin 200 kraadi juures kuni oli pealt veidi pruun ja kenasti läbi küpsenud.
Ja tulemus siis selline.
Kindlasti teen sama tainast ka teinekord, siis juba mingisuguste saiakeste jaoks.
Aga sel ajal kui köögimööblit paika pandi, lükkisin mina pärleid heegelniidile ja heegeldasin ühe ussi. Selline mõnus siiruviiruline ja pehme, saab kenasti sõlme ka keerata (kuigi pikkus on selle jaoks veidi lühike).
No comments:
Post a Comment