26 July 2010

Kingitus ja viimased maasikad.

Õelapsel oli sünnipäev ja lapse emme arvas, et lapsele võiks kinkida guašid ja värviraamatu. Mina aga värviraamatut ei ostnud. Tegin hoopis ise toreda värvilise kausta, mille vahele laps saab siis edaspidi enda joonistatud ja värvitud pilte koguda. Kaustaks on kontoritarvete poest ostetud tavaline pappkaust, millele on liimitud koopiapaberile joonistatud ja siis välja lõigatud tähed ja pildid. Ja kausta sisse joonistasin värvimiseks pilte.
Ja osa keraamikaringis nikerdatud esemeid on endiselt pildile püüdmata. Siin siis üks hooajale kohane marjakauss. Antud hetkel siis maasikakauss. Oleks nagu tavaline jalgadega kauss, aga...

kausi põhjas on augud sees. Et ei peaks marju nii palju edasi-tagasi kallama, siis saab need kohe samas kausis ära loputada. Ja vesi valgus siis aukudest kenasti välja, nn two-in-one - sõel ja kauss koos.

Muster on vajutatud moonikupardega, lisaks mingi kunstsõnajala lehega vajutatud ja lihtsalt voolimisnoaga lehti juurde joonistatud ja veidi täpikesi vajutatud. Värviks TerraColor´i madalkuumusglasuur Antiikroheline. Et muster glasuurist välja paistaks, tuleb seda piisavalt õhukeselt peale kanda.

3 comments:

  1. Väga kaunis ja asjalik maasikakauss!

    ReplyDelete
  2. Tänan! Sellega on tõesti väga hea marju pesta, ka kõiki teisi marju peale maasikate.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails