07 July 2010

Lilli ja liblikaid vol 3

Endiselt siis samal lainel. Ja jällegi on selle postitamisega kuidagi väga pikk vahe sisse jäänud. Hetkel on küll ka konkreetne põhjus olemas - meil on kodus köögi kapitaalremont. Nimelt enne jaanipäeva hakkas köögikappide all olev kanalisatsioonitoru lekkima ja uputas alumist korterit. Egas midagi, mees lammutas köögikapid laiali, seoses torutöödega tuli põrand uuesti teha ja kui juba uus köögimööbel ka tuleb, siis võiks ju lae ka uuesti ära pahteldada ja värvida ... ja kuna meil on avatud köök-elutuba, siis tuli juba elutoa poolne lagi ka ära värvida. Ja uues köögis oleks ju tore, kui elektrijuhtmed kuskil seinapeal ei jookse, siis said juhtmed ka seina sisse ära peidetud ... ja nii siis abikaasa puhkus mööduski. Esmaspäeval tuleb tal jälle tööle minna.
Meie oleme lapsega seni maal olnud. Nüüd seisab suurem koristamine ees ja siis saame jälle koju oma asjade ja toimetamist juurde tagasi. Uus köögimööbel saabub küll alles augustis, aga pliit töötab ja eks siis peseme nõusid vannitoas.
Aga nüüd siis asjast ka. Kui me veel kodus olime, siis valmis veel üks väike omaköidetud raamat. Tahtsin proovida õmmeldud köidet ja mõtlesin endale väikse märkmiku teha. Sisuks valge koopiapaber, kaanteks kuskilt saadud mustriline kõvem kartong. Lisaks ilusale mustrile on sellel ka kerge kuldne läige. Ja et kõik märkmed ikka hästi hoitud oleks, siis saab selle märkmiku ka "lukku panna"- tuleb lihtsalt nöör ümber nööbi keerutada ja valmis.
Õmblesin lehed puuvillasele riidele, mille siis kartongile liimisin ja kaante sisekülgedele veel käsitööpaberi ka. Märkmik on üsna pisike, umbes 10x7 cm.Ja üks suviselt lilleline kaart. Lillekujulise augurauaga väljalõigatud värvilised lilled. Õielehed koolutasin vardaotsaga veidi kumeraks, et ruumilist efekti anda. Ja kimbu keskel on osad õied kahepoolse teibiga kinnitatud, see teeb kaardi veelgi ruumilisemaks.
Ja liblikas... sel korral seemnehelmestest. Hoopis teistsugune kui Miyuki Delica helmestest (siin ja siin), aga ka huvitav. Kaelakee paelaks on helmetross, millele lükkisin musti seemnehelmeid.

Ja üks sama tehnoloogiaga kolmnurk ... tegelikult küll pooleks volditud nelinurk ... mõnusalt ruumiliste tiivakestega.
Järgmisel korral siis jälle ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails