27 September 2010

Üle pika aja paar päeva kodus

Olen olnud nüüd paar päeva lapsega kodus, kuna nagu ikka, liiguvad lasteaias ringi erinevad viirused ja eks nad liiguvad ikka lapsi mööda. Tegemist oli siis mingi palavikuviirusega, mis õnneks möödus kiiresti. Aga minul kohe näpus sügelesid, kui oli võimalus terve päev kodus olla ja veel toas.
Ja võtsin siis ette netist tellitud Richard Bertinet raamatu "Dough" ja asusin aga tainast viskama-venitama, nagu tema pärmitaigna tegemise meetod ette näeb. Ühes varasemas postituses on ka link ühele videole. Tegi valmis ühe portsu tavalist valget pärmitainast ja vormisin sellest seesamiseemnetes rullitud saiapulki (raamatus breadsticks) ja kaks lahtilõigatud paquette´i. Need on tõeliselt efektsed nt külaliste tulles lauale panna ja igaüks saab siis endale sealt otsast tükikese murda. Ja välja nägid nad siis sellised. Saiapulgad said ikka tõeliselt pikad, üle terve ahjuplaadi. Oleks võinud võib-olla veidi vähem küpsetada, aga küüslaugudipikastmega olid väga mõnusad.
Ja näputööd ikka ka. Ei, mitte viimastel päevadel valmis vuristatud vaid ikka varem alustatud ja jõudumööda siis tehtud. Eelmises postituses kirjutasin, kuidas ma vist kolm nädalat lapsele sokke kudusin. Ja valmis sain!!! Kuidi olgem ausad, kolmeaastase sokid peaks ikka paari päevaga valmis kuduma. Said sellised kirjud, piisavalt tumedad, et saaks vajadusel ka igalpool sokkis ringi joosta. Lõngaks Karnaluksist päris Regia Stretch Color. Nagu sokilõngadel ikka villa ja sünteetika segu. Soonikuosale kudusin väikse palmiku sisse.
Ja sügisel on ju ikka mütsi ka vaja. Sel korral siis selline roosa. Lõnga värvi valis laps ise välja. Ja kuna talvel sai kootud issile üks öökullidega müts, siis meeldis see idee ka tütrele väga. Sellist palmikutega öökulli kudumist kohtasin esimest korda Ravelrys, hiljem olen näinud neid öökulle ka mõnes meie blogis. Lõngaks meriinovillane, vardad olid 3,0. Kui kuskile nööbipoodi satun, siis saavad öökullid ilmselt ka nägijaks:)


Ja praegu on käsin endale sõmikute kudumine, eks näis, millal valmis saavad.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails