06 March 2011

Kevadele lähemale

Et kevad ikka kiiremini tuleks, voltisin ühe paberit lille. Etsy´s on ühes poes müügil toredad paberit volditud lootosed. Surfasin veidi Youtubis ja leidsin mitu lootose voltimise õpetust. Ja minu lotus sai selline. Kasutasin kingipaberit. Selveris ja ilmselt muudes poodides ka müüakse rulliga sellist veidi triibulist paberit, üks pool on veidi läikiv ja libedam, teine pool veidi karedam.
Käisin Kristiine keskuses Meribreli käsitöösalongis ja ostsin kaks pruuni klaaspärlit. Pärlid on päris suured, ca 1,5 cm, hästi ilusat värvi ja mingi nurga alt vaadates veidi läbipaistvad. Kuna tahtsin pikki konkse, siis painutasin need ise pikkadest ehtenõeltest.
Ja kudumist ka, jälle randmesoojendajad. Esimesed on kootud angooralõngast (30 % angoorat, 70 meriinovilla) ja on väääääga pehmed. Värv on ka väga mõnus, veidi suitsune helelilla. Täpselt selline, nagu pildilt näha. Kuna lõng oli üsna peenike, siis võtsin kududes kaks lõnga korraga. Lõngakulu oli peaaegu 2 tokki (25 g tokid). Sarnased randmesoojendajad kudusin ka sügisel, siis oli lõng tumesinine ja alpakasisaldusega.
Kaunistuseks ikka heegeldatud lill ja organzapaelast lips. Lille heegeldasin ühekordsest lõngast, välimist ringi heegeldades võtsin teiseks lõngaks kõrvale ühe peenikese valge mohääri. Ja südameks erineva suurusega valged pärlid. Need randmesoojendajad lähevad Meribeli käsitöösalongi müügile.
Teine paar on tellimustöö. Tellijale meeldisid beežid satsiga rendmesoojendajad. Ainult et värvi osas oli sooviks lilla ja randmeosa pidi olema kaks korda nii pikk (20 cm). Kudumisel kasutasin kahte erineva jämedusega täpselt sama tooni villast lõnga. Soonik on kootud veidi jämedamast ja satsid veidi peenemast ja pehmemast lõngast. Loodan, et tellija jääb rahule:)
Ja lähivaates ka.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails